Ricochet Robots

Richochet Robots is een spel dat nog afkomstig is uit de vorige eeuw. Een jaar waar Prince vol lof over was, namelijk 1999.


Je kan Richochet Robots als een spel beschouwen, maar anderzijds is het meer een puzzel. Dat verklaart dan ook meteen waarom er slechts enkele mogelijke oplossingen zijn. Het speelbord bestaat uit 4 stukken die modulair zijn. Tesamen vormen ze een grote kamer met muren hier en daar verspreid over het speelbord.


Er zijn ook doelen aanwezig op het bord, die een kleurencode hebben. In de kamer bevinden zich 4 robotten. Het doel van elke speelbeurt of puzzel is om de robot van een bepaalde kleur naar een willekeurig gekozen doel te brengen. Zodra een robot begint te bewegen, zal deze blijven bewegen totdat deze door een andere robot of door een muur gestopt wordt. Daarom dat de spelers een opeenvolging van bewegingen trachten te vinden voor de robot, om zo de robot in zo weinig mogelijk aantal stappen bij het doel te krijgen. Je kan dit spel best beschouwen als een Roborally light.



Als je fan wordt van hun Facebook pagina, krijg je regelmatig puzzels voorgeschoteld.

Dit spel werd geschonken door Abacus Spiele en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-15
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts