Councils & Contracts

Councils & Contracts is een kaartspel waarbij de spelers ontwikkelaars zijn die zullen proberen om hun eigen objectieven gerealiseerd te krijgen. Die objectieven zijn het ontvangen van bouwcontracten. Voor de spelers is het dus van belang om invloed te krijgen in elke stadsraad om dit mogelijk te maken.

De spelers starten met 4 werkers. Je kan werkers bijverdienen of verliezen door de acties die je doet. Er zijn 4 verschillende mogelijke acties, maar er zijn er maar 2 beschikbaar afhankelijk of je werkers op een bepaalde plaatst hebt of niet. Werkers plaats je of in een raadkamer of een werker start aan een bouwproject door gebruik te maken van invloed. Afhankelijk van het bouwproject heb je 1 of 2 werkers nodig.



Zit je zonder werkers, dan moet je er uit de raadkamer nemen, waardoor je invloed geeft aan de andere spelers die daar staan, of moet je een bouwproject stoppen. Er zijn in totaal 8 bouwprojecten. Zodra er nog maar 4 beschikbaar zijn, is het spel ten einde. In de spelregels vinden we spelvarianten om een eerste of kort spel te spelen.



Als je nu nog weet dat dit spel de winnaar is van de wedstrijd 'Edition Kofferspiele', waar de uitdaging was om een volwaardig spel in een piepklein doosje te proppen, waar wacht je dan nog op om dit te spelen ?


Dit spel werd geschonken door Mücke spiele en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers :2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 minuten


Reacties

Populaire posts