Colis Party

Nog een nieuwe uitgever die we hebben leren kennen op Spiel in Essen is Facily Jeux. Eén van hun spellen is deze Colis Party, waarbij je als doel hebt om als eerste een pakje aan Johnny de postbode te geven.
Als voorbereiding meng zo evenveel soorten van transport kaarten als er spelers zijn. Elke speler krijgt hier 5 kaarten van. Meng daarna de 5 pakjes kaarten per speler, met de postzegel kaart, en plaats deze gedekt op de speeltafel. Tot slot leg je Johnny de postbode ook op tafel om aan te duiden in welke richting je gaat spelen.


Elke speler kiest een kaart van op zijn hand en legt deze gedekt voor zijn linker of rechter buurman, afhankelijk welke richting dat Johnny de postbode aangeeft. Daarna worden deze kaarten allemaal tegelijkertijd open gedraaid. Deze kaart geeft nu aan welk type van combinatie deze speler mag maken. Met deze kaart moeten de spelers op de postzegels nr. 2,3 of 4 kloppen, afhankelijk van hun combinatie.

Zegel nr. 5 bestaat niet, daarvoor moet je luidop 'stamped' roepen. Als er niemand dit roept, begin we met de speler die op de 2de zegel geklopt heeft. Die speler laat zijn combinatie zien. Heeft hij een fout gemaakt in die combinatie, verliest deze een stuk van zijn pakje, en dan is het de beurt aan de speler die op de 3e postzegel geklopt heeft, en daarna die op de 4de geklopt heeft.
Daarna worden de effecten van de postzegels toegepast. Elke speler krijgt de kaart die voor hem ligt nu op hand, en een nieuwe ronde begint. Zodra een speler 6 delen van een pakje verzameld heeft, is deze gewonnen.

Dit spel werd geschonken door Facily Jeux en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts