Robin

Robin is een spel van de alom bekende Fréderic Moyersoen, de maker van onder andere Saboteur en Nuns on the run. De uitgeverij is van onze eigen Belgische bodem :  Flatlined games.
Vele verwachten een spel met een thema van Robin Hood. Nee, je gaat hier niet van de rijken stelen om aan de armen te geven. Het spel zit wel in een Robin-jasje, maar verder heeft het er weinig mee te maken.
Als we de doos langs de zijkant openen merken we een magnetische sluiting. Zulke dozen vinden we prachtig. Als we de flap verder openen, is de binnenkant ook erg mooi afgewerkt met artwork. In de doos vinden we kaarten en een klein speelbord, met 6 mannetjes en jetons.

De bedoeling is dat je 7 dezelfde kaarten probeert bij mekaar te krijgen. Je mannetje staat op het speelbord bij een symbool. Heb je 6 dezelfde kaarten vast van een bepaald symbool, en staat je mannetje ook bij dat symbool, heb je je doel ook al bereikt. Afhankelijk waar je mannetje staat, mag je een bepaald aantal kaarten trekken van de trekstapel, en zal je een bepaald aantal kaarten terug moeten afgeven. Hoe verder je mannetje rechts op het bord komt, des te meer kaarten je mag trekken, maar je moet er ook een paar afgeven. Kom je door een beweging helemaal rechts, in het kasteel terecht, zal je terug naar het woud moeten, helemaal links op het bord.


Ben je aan de beurt, speel je een kaart open. De andere spelers mogen dan een gedekte kaart bieden voor de jouwe. De gedekte kaarten worden allen tegelijk open gelegd, en jij kiest dan met welke speler je wilt ruilen. Zo probeer je 7 dezelfde symbolen te verzamelen. Op die kaarten staan ook één of meerdere enkele of dubbele pijlen. De geruilde kaart zal door de actieve speler uitgevoerd mogen worden. Deze persoon mag dus één of meerdere mannetjes op het speelbord bewegen.

Eigenlijk komt er meer aan te pas dan enkel maar ruilen en proberen je setje te verzamelen. Je kan bijvoorbeeld onderling afspreken in de stijl van : 'Als jij met mijn kaart wisselt, beloof ik je om jou mannetje 2 plaatsen verder te zetten'. Enfin, iedereen is vrij om te zeggen en te beloven wat hij wilt.

Verder zijn er ook nog speciale actiekaarten aanwezig, die bijvoorbeeld invloed hebben op de positie van de mannetjes. Deze kaarten mogen ook gebruikt worden om mee te ruilen.
Samengevat : een leuk en luchtig kort kaartspelletje, een ideaal tussendoortje.

Dit spel werd geschonken door Flatlined games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts