Ars Alchimia

Echt smakelijk kan je deze titel niet noemen. Het lijkt wel of je gisteren bedorven bonen hebt gegeten, en dat je nu last hebt van chemische reacties achteraan.


Gelukkig is Alchimia een land waar het werk van een enkele grote alchemist de alchemie op de kaart heeft gezet. Deze technologie staat daar verder dan in alle andere landen. Het leven van de mensen draait daar rond de alchemie fabrieken dat deze pionier heeft gezet.

In Ars Alchimia zal jij werkzaam zijn in één van deze fabrieken. Je bent een opzichter of ploegbaas, en je neemt de bestellingen van de mensen aan, zult grondstoffen verzamelen en deze grondstoffen omvormen. Maar je zult efficiënter moeten werken dan je tegenstanders om dit spel te kunnen winnen.


Het spel zal 4 rondes lang duren, wat in het spel overeenkomt met 4 jaren. Elke ronde zullen de spelers één of meerdere van hun werkers op één actie plaatsen die ze willen uitvoeren. Deze acties kunnen zijn : - verzamel grondstoffen, neem een bestelling aan, stel een assistent aan of grondstoffen omvormen in de alchemie smederij. Het addertje onder het gras hier is dat hoe meer werkers er op een plaats staan, des te minder effect die actie zal hebben. Wil je werkmannen plaatsen op een plaats waar reeds mannetjes staan, dan zal je er meer werkers moeten zetten dan er al stonden.

Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 3-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 100 minuten

Reacties

Populaire posts