Atilla

Atilla is één van de nieuwe spellen van Blue Orange Games en komt in een kleine blikken doos. Het is een luchtig spelletje voor 2 personen dat slechts 15 minuten in beslag zal nemen. Het materiaal bestaat uit zeer mooie houten elementen, en binnen in de doos is alles goed voorzien om het materiaal deftig weg te stoppen.


Het spel is van de hand van Bruno Faidutti, ook wel gekend van spellen zoals Mascarade en Babylon. Met deze Atilla gaat hij terug meer de richting uit van abstractere spellen. Elke speler krijgt 3 pionnetjes die zich op het speelveld van 20 vakjes bevinden. Het speelveld zelf kan je samenstellen uit tegels die je tot je beschikking hebt. Zo zijn er 2 keer 2x2 tegels en 2 keer 2x3 tegels, om wat variatie in het spelbord en het spel zelf te krijgen.


Tijdens je beurt mag je één van jouw pionnetjes bewegen in een L-vorm, te vergelijken met de zet van het paard bij schaken. Daarna mag je een tegel met verschroeide aarde op een leeg vakje leggen. Daardoor zal men dit vakje niet meer kunnen bezetten. Daarna is de volgende speler aan zet, en zodra er een speler is die geen enkele van zijn 3 pionnen meer kan verzetten, is verloren.

Dit spel werd geschonken door Blackrock Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts