Spike

Bij spike staan - alhoewel de titel het niet laat vermoeden - treintjes centraal. Je zult steden moeten verbinden met sporen tussen verschillende landen om zo handel te kunnen te drijven en goederen te transporteren. Jou rijk in stoomtreinen zal eerder beperkt van start gaan, maar zal zich langzaam ontpoppen tot een machtig rijk.


Elke speler krijgt een persoonlijk spelbord voor zich dat je locomotief en wagonnetjes voorstellen. Ze passen in mekaar als een puzzel. Je kiest een stad om van start te gaan en je krijgt dan een aantal willekeurige contracten en 1 route kaart. Op basis hiervan zal je een hoofdkwartier kiezen, aangezien elke stad één goed produceert. Je zal dus vlak bij de grondstoffen starten om aan je bestellingen te kunnen voldoen. Hoe meer steden er op jou routekaart staan die je kan verbinden, des te meer punten je zult verdienen.







Gaandeweg in het spel zal je je spoorwegennetwerk moeten uitbreiden, steden verbinden en zo bestellingen van goederen gaan ophalen en leveren in bepaalde steden. Door contracten en routes te vervolledigen komt er aanzienlijk wat geld in het laadje, waardoor je jou treinen kunt verbeteren en moderniseren. Zo kan je kiezen om een betere locomotief te maken, of je wagons te verbeteren zodat ze meer goederen kunnen vervoeren enz...


Het spel speelt redelijk vlot en na een paar rondjes zal alles als een fluitje van een ... trein gaan.
Aan jou nu om dit leuk spel uit te testen !

 

Dit spel werd geschonken door RnR Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts