Nullern

Het doosje van Nullern doet ons qua looks en feel een beetje denken aan de spellen in de serie kakkerlakkenpoker, kakkerlakkensoep, mögelmotten enzoverder... maar als je weet dat dit spel van 3 hase in der abendsonne is, de voorganger van 3 magier spiele, dan lijkt ons dit allemaal logisch.


Eerst leggen we jullie uit wat een trick is. Elke speler speelt een kaart : deze kaarten zijn de tricks. Een trick wordt gemaakt door de speler die de hoogste kaart speelde. Hij krijgt alle kaarten.
Wat is een trump ? Dat is een willekeurige geselecteerde kaart. Alle kaarten van deze soort zijn trump kaarten en meer waard dan alle andere kaarten van de andere soorten.


Het spel zelf zal in 20 rondes gespeeld worden. In de eerste ronde krijgt elke speler 1 kaart (voor 1 trick), in de 2de ronde krijgt iedereen er 2 (voor 2 tricks) enz ... tot de 10e ronde. Daarna zal er één kaart per ronde gespeeld worden totdat er iemand terug op 1 kaart zit. De speler die in staat is om al zijn tricks juist te spelen, en dus voor 0 tricks te gaan, is de winnaar van het spel. Ben je ergens mis, dan vang je een sprinkhaan, waarmee je negatieve punten scoort op het einde.


De regels lijken ingewikkeld, maar na een paar rondjes zal alles wel duidelijker worden. Have fun zeroing !

Dit spel werd geschonken door 3 hase in der abendsonne en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-7
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minutenReacties

Populaire posts