Pan T'es Mort

Wie het laatst lacht, best lacht. Een spreekwoord dat zeker van toepassing is bij dit spel. Je zult er moeten voor zorgen dat je de laatste bent in dit spel om als winnaar uit de bus te komen.


Het spel bestaat uit 2 fases. Fase 1 is een trick-taking spel waarbij de spelers gelijktijdig een kaart kiezen. Eerst gaan we controleren op gelijke standen. De spelers die gelijkstand hebben liggen eruit en de hoogste kaart wint. Op de kaarten staan trouwens getallen van 1 tot 6.  De spelers mogen hun gewonnen kaarten bijhouden, en we gaan over naar fase 2.

In fase 2 spelen de spelers een soort van Russische roulette. In het midden van de tafel liggen 6 kaarten die een revolver voorstellen, of toch tenminste 6 kogels. 5 van die kaarten hebben een losse flodder, 1 kaart heeft een echte kogel. De speler die in fase 1 de meeste kaarten heeft overgehouden, mag een kogelkaart trekken, of hij kan een gewonnen kaart wegspelen. Als je een kaart weg speelt, mag je de open gespeelde en reeds getrokken kogelkaarten terug schudden en gedekt leggen om dan een nieuwe te trekken. Je mag ook een beurt overslaan, maar dat kost wel zoveel kaarten als er andere spelers zijn. Trek je een kogelkaart, lig je eruit en worden de kogelkaarten terug geschud. Het spel gaat dan verder met de nog levende spelers, tot dat er nog 1 persoon overschiet : de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Facily jeux en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts