Rings up

Rings up kennen sommigen ook wel onder de naam 'Thumbs up'. En nee, dit is geen spelletje waar je zoveel mogelijk moet 'liken' om te winnen.


Om Thumbs Up! of Rings Up te winnen zal jij als eerste de ringen om je duim moeten rangschikken volgens een kleurencombinatie. Om het spel te starten neemt elke speler 8 ringen. Je neemt er 2 van elke kleur : rood, blauw, groen en geel, en je legt deze op de tafel. Gedurende elke ronde zal een speler een kaart moeten omdraaien waarop een uitdaging staat. Daarop staan gekleurde figuren met getallen op de verschillende gekleurde voorwerpen.


De spelers zullen nu zo snel mogelijk de ringen op hun duim moeten steken, en die ringen moeten in de volgorde zitten zoals op deze kaart staat. De speler die er als eerste in slaagt om dit juist uit te voeren, wint de kaart. De speler die zo als eerste 5 kaarten weet te winnen, is de winnaar.
Je kan nog varianten op dit spel spelen, waarbij je elke ronde moet beginnen met de ringen rond je vinger of alle ringen in het midden van de tafel op een hoop.

Dit spel werd geschonken door Blackrock Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts