Between two Cities

We bevinden ons in de eerste jaren van de 19e eeuw, een tijd van enorme constructies en verstedelijking. Jij bent een meester steden planner met wereldwijde kennis, die gevraagd werd om 2 verschillende steden te redesignen.


Projecten van zulk formaat heeft de expertise nodig van meer dan één persoon, dus voor elke opdracht zal je gekoppeld worden met een partner met wie je jou grootse plannen moet bespreken. Zal jou planning - en samenwerking vaardigheden volstaan om de meest indrukwekkende stad van de wereld te tekenen ?


Between two cities is een spel waarbij je tegels trekt en je moet samenwerken met een partner. Elke tegel zal een deel van de stad voorstellen, zoals een fabriek, een winkel, een park of andere onderdelen van een stad. Jij werkt samen met de speler aan je linkerkant om het hart van de stad te ontwikkelen, en met de speler aan je rechterkant werk je samen om het hart van een andere stad te ontwikkelen. Gedurende elke beurt kies je 2 tegels vanaf je hand, laat ze aan iedereen zien, en werk dan afzonderlijk met je 2 partners om die 2 tegels te plaatsen. Eén tegel komt in elke stad terecht. De overblijvende tegels worden doorgegeven.


Op het einde van het spel krijgt elke stad punten gebaseerd op zijn leefbaarheid. Jou totale score de laagste score van de 2 steden waaraan je gewerkt hebt. Om te winnen zal je jou aandacht moeten opsplitsen en toewijden aan 2 steden. Dit spel kan via een variant ook met 2 spelers gespeeld worden, en er is zelfs een solo variant.


Dit spel werd geschonken door Morning Players en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Between 2 cities is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1-7
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts