Insekten Hotel

Het insectenhotel is nog maar net geopend, en daar zijn al de eerste bijen, mieren, vliegen, lieveheersbeestjes, vlinders en oorwormen al. Maar niet elk insect past in het hotel, en er zijn er bij die het moeilijk hebben om een gepaste kamer te vinden. De andere hotel eigenaars proberen dan weer de insecten aan te trekken met honing.


Maar voor zelfs de eigenaar van het mooiste hotel is het aantrekken van een kakkerlak of een spin een ware nachtmerrie. Een spin zou namelijk alle gasten opeten, en dat zou zeker een negatieve review op Tripadvisor opleveren. Insectenhotel is een erg eenvoudig kaartspel : elke speler runt zijn eigen hotel, waar hij 6 paartjes insecten te slapen kan leggen. In het midden van de tafel ligt een stapel kaarten met daarin insecten en honing. Tijdens een speelbeurt mag de speler kaarten trekken zoveel hij wilt, tot hij een geschikte gast voor zijn hotel gevonden heeft.



Trekt de actieve persoon honingkaarten, komt deze in zijn eigen voorraad te liggen. Getrokken gasten die niet in zijn hotel passen komen op een aflegstapel te liggen. Trekt de speler echter een kakkerlak of een spin is zijn beurt ten einde. Met de spin mag die speler dan eerst nog een gast uit een concurrerend hotel verjagen. Met een kakkerlak verliest de speler al zijn honingkaarten. In plaats van een kaart van de stapel te trekken, mag je ook 2 honingkaarten opofferen om een insect naar keuze uit de aflegstapel te trekken. De speler die als eerste een volgeboekt hotel heeft, is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Logis en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts