Raptor

Een spel van Bruno Cathala en Bruno Faidutti, dan gaan menig voelspriet van een beetje bordspel liefhebber wel trillen. Moeder raptor is ontsnapt uit haar hok en heeft haar eieren ergens in het park gelegd. Een team van wetenschappers zullen haar moeten onschadelijk maken en de baby raptors gevangen moeten nemen voordat ze zelfstandig in het bos loslopen.



Raptor is een tactisch spel voor 2 personen over dinosaurussen. In dit spel kan je uit 2 partijen kiezen : oftewel speel je met de moeder dino, oftewel met de groep wetenschappers die proberen om de baby raptors te ontvoeren. Beiden partijen komen spelenderwijs op het zelfde neer, enkel verschillen de acties een beetje van mekaar.



Elke speler heeft 3 kaarten op hand, en hebben een stapel van 9 kaarten. Die kaarten hebben allen een nummer van 1 tot 9 en een speciale eigenschap. De spelers kiezen gedekt een kaart en draaien deze samen open. De speler met het laagste getal mag de eigenschap uitvoeren, terwijl de speler met het hoogste getal actie punten krijgt gelijk aan het verschil van die 2 getallen. De speler met de dino's zal winnen indien 3 van de 5 kleintjes kunnen ontsnappen of als ze alle wetenschappers hebben opgegeten. De wetenschappers winnen als ze 3 kleintjes kunnen vangen of als ze de moeder dino volledig hebben kunnen neutraliseren.


Raptor is prima gebalanceerd, en beiden spelers zullen het even moeilijk hebben. Het spel speelt erg vlot en snel, is leuk, maar is af en toe wel een beetje frustrerend. En op het spelmateriaal is niets op te merken : de dino's zijn leuk vorm gegeven.


Dit spel werd geschonken door Matagot en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Raptor is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 9 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts