Chef Alfredo

Chef Alfredo is een beetje gek aan het worden in zijn keuken. Hij weet niet meer welke soep er en in welke pot staat te koken. Kan jij hem helpen om de wortelen, look, bonen en tomaten in de juiste pot te gooien ? En meer nog, kan je er ook voor zorgen dat je medespelers hun ingrediënten in de juiste pot steken ?


Bij Chef Alfredo staan in het midden van de tafel 4 potten te pruttelen met daar 1 ingrediënt in. Tijdens een speelbeurt mag de actieve speler een dobbelsteen werpen. Dan mag deze persoon of 2 potten van plaats verwisselen op de kookplaat, of het afgebeelde ingrediënt aan de juiste pot toevoegen. 

 
De volgende speler kan vertrouwen op wat de vorige speler net gedaan heeft, of kan zeggen dat dit niet klopt. Dan worden de ingrediënten uit de desbetreffende pot gehaald. De speler die gelijk had krijgt dan een helper token. De speler die de potten op het vuur het beste uit mekaar kan houden, zelfs als ze zo vaak van plaats veranderen, zal dit leuk kookspelletje als winnaar kunnen afsluiten. 



Dit spel werd met korting aangekocht bij Queen Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

 

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts