3 wishes

Nieuw op de beurs in Essen was uitgeverij Strawberry Studio, een dochterbedrijf van NSKN Games. Zij hadden 2 nieuwe spellen om aan het publiek voor te stellen : What's up? en deze 3 wishes.


3 wishes is een familie party spel dat je zelfs op 3 tot 5 minuutjes kan spelen. De regels zijn erg eenvoudig en de gebruikte spelmechanismes zijn memorie, intuïtie gebruiken en bluffen. Mensen met een echte pokerface zullen erg ver in dit spel geraken - wel toch tenminste die paar minuten dat het spel duurt. Bovendien kan dit spel jou geheugen op een leuke en snelle manier een beetje trainen.Vanuit het niets verschijnt er plots een genie, en we weten niet zeker of deze vriend of vijand is. Iemand heeft dus ergens over een lamp zitten wrijven ! Deze genie zal de spelers mekaar laten uitmaken wie de slimste rond de tafel is. Die persoon mag 3 wensen uitspreken, maar denk eraan dat niet alle wensen uitkomen. Het is enkel die persoon met de juiste balans tussen superkrachten, voordelen voor de wereld en egoïstische geschenken die bij de genie mag komen.

Elke speler heeft 3 kaarten op hand, met 2 extra kaarten die gedekt voor hem in het midden van de tafel liggen. Tijdens een speelbeurt mag elke speler oftewel naar zo een gedekte kaart gaan gluren, oftewel een kaart wisselen met andere spelers of met de gemeenschappelijke voorraad op de tafel. Het doel van de speler : 3 verschillende wenskaarten bij mekaar sprokkelen. Eenmaal dat gedaan is roept er iemand om het spel te beëindigen, en dan laten alle spelers hun handkaarten aan mekaar zien. De wenskaarten worden vergeleken om de winnaar te bepalen.


Een 3 minuten filmpje - in het Engels - over hoe je het spel speelt kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Strawberry Studio en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 3 - 5 minuten

Reacties

Populaire posts