AssassinCon

Spelletjesbeurs, boekenbeurs, vakantiesalon, autosalon ... allemaal beurzen die we kennen of ooit wel eens geweest zijn. Maar ben jij ooit al eens op een huurmoordenaarsbeurs geweest ? Wel dan is dit jou kans want AssassinCon is de jaarlijkse beurs waar de hitmen of moordenaars samen komen om hun materialen tentoon te stellen en hun vaardigheden te laten zien. Er loopt ook een wedstrijd om de beste huurmoordenaar van de beurs te kiezen.


AssasinCon maakt gebruik van een interessant mechanisme om in het geheim je te verplaatsen. Iedereen kan het op jou gemunt hebben, dus stealth is een belangrijke zaak. Een speler weet wie zijn moordenaar in het echte leven is, maar ze weten niet met wie die persoon in het spel aan het spelen is. De karakters bewegen door in het geheim bewegingskaarten te spelen. Die kaarten worden eerst allemaal samen gebracht en geschud vooraleer ze luidop worden voorgelezen en uitgevoerd.


Het doel van het spel is om jou doelwit neer te leggen terwijl je zelf bezig bent om jou moordenaar te ontwijken. Je scoort punten door een andere speler te vermoorden, door jou - hopelijk toekomstige - moordenaar te kunnen aanwijzen, of door spelers bang te maken zodat ze fouten maken. Zelfs de dode spelers kunnen dus nog meespelen, als soort van geesten. Lukt het jou om veilig langsheen de massa mensen te wandelen op deze beurs ?

Een filmpje van Tom Vasel (Engelstalig) kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 4-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts