Deer Lord

Deer Lord is een spel afkomstig van het Belgische Gent. Het spel zag het daglicht al in 2015, en dit jaar werd al de eerste uitbreiding op de markt uitgebracht : Deer Lord, for fame and for game, en er komen nog uitbreidingen aan !

Deer Lord is een raar, bizar maar verfrissend party spel waar je dingen zult moeten doen zonder dat de medespelers dat door hebben. Het is jouw taak om gek te doen, je geheimzinnig te gedragen en om de groep te manipuleren. De persoon met de grootste creativiteit maakt een grote kans om dit spel te winnen.


Het spel bestaat uit een stapel kaarten die uit 2 soorten speelkaarten bestaan. Duel kaarten en Doe iets kaarten. Duel kaarten speel je tijdens je beurt. Kies een tegenstander, doe jullie battle, en de rest van de groep zal bepalen wie de winnaar is. Maar deze duel kaarten zijn eigenlijk maar in het leven geroepen om jullie een beetje bezig te houden. Het zijn de Doe iets kaarten die pas van tel zijn. Op deze Doe iets kaarten staat beschreven wat jij moet doen tijdens de beurt van de andere spelers. Je zult dit op een manier moeten doen zodat het achteraf voor iedereen duidelijk was dat je dat echt gedaan hebt. Maar je zult moeten opletten dat ze je niet doorkrijgen, want dan zal je opnieuw moeten proberen.

Deer Lord wordt omschreven als een sociaal spel, en het spel wordt voornamelijk gespeeld om plezier te beleven en niet om te winnen. En met de nieuwe uitbreiding zal je zeker niet snel verveeld zitten. Wij weten weeral wat we gaan spelen op oudejaarsavond. 8-)

Een Engelstalig filmpje van de makers zelf kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Deer Lord en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 4-12
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 - 90 minutenReacties

Populaire posts