Dokmus

Dit spel speelt zich af op het onbekende eiland Dokmus. Jou taak is om jou stam naar eeuwige roem te leiden en daarmee een legende te worden op dit eiland.


Jij gaat dus op pad om een expeditie naar het eiland Dokmus te leiden. Dokmus is een eeuwenoude god van jou stam, ter informatie. Het eiland wordt voorgesteld door 8 dubbelzijde bordjes. Tijdens de voorbereiding van het spel mag je deze bordjes willekeurig in een 3 op 3 raster plaatsen, zodanig dat het middelste vakje leeg blijft.


Het eiland wordt bewaakt door 5 bewakers, die in het spel worden voorgesteld door bewaker kaarten.
Tijdens een speelbeurt trekken de spelers een kaart van deze bewakers, want elke speler krijgt de hulp van hen. De bewaker kaarten zullen ook de spelersvolgorde bepalen en geven je bovendien speciale eigenschappen of krachten. Dankzij deze kaarten kan je bewegen, draaien, je tokens bewegen of de startspeler worden in de volgende beurt.


Tijdens jou beurt mag je 3 tokens gebruiken. Die gebruik je om jou invloed te verspreiden op het speelbord. Je kan ook tokens opofferen om over water te bewegen of om in de jungle te gaan. Of je kan ze ook gewoon in de vulkaan offeren. Op het einde van het spel krijg je overwinningspunten voor ontdekte tempels en ruïnes op het spelbord, maar ook voor je opgeofferde tokens. De vorm van het eiland zal constant veranderen door de acties van de spelers, waardoor Dokmus een erg dynamisch spel is. Dus kies je bewaker en maak de juiste opofferingen om de winnaar te worden.

Een Engelstalig filmpje van Boardgamegeek TV met de designer zelf kan je hier zien :
 

Dit spel werd geschonken door Lautapelit.fi en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

 
 
Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts