Key to the city: London

Bij Key to the City : London zal elke speler zijn eigen Londen buurt opbouwen, gebaseerd rondom hun thuistegel. Ze gebruiken hiervoor hexagonale locatie tegels. Elke locatie tegel geeft je overwinningspunten en kunnen mogelijks grondstoffen genereren.


Grondstoffen worden gegenereerd door bekwaamheidstegels of verbindingen die 2 locatietegels met mekaar verbinden.  De verbindingen of bekwaamheidstegels kunnen ook gebruikt worden op om locatietegels te verbeteren voor bijkomende overwinningspunten en productiviteit.
Het spel speelt zich over 4 tijdperken, en in elke tijdperk komen er nieuwe locatietegels in het spel waarop je kan bieden. In zowel tijdperk 1 als tijdperk 2 bestaan de locatietegels uit 6 tegels die grondstoffen genereren, en enkele bijkomende gebouwentegels. In tijdperk 3 komen er enkel nog gebouwentegels bij, die reeds in een verbeterde versie komen. In tijdperk 4 zullen enkele routemaster tegels beschikbaar komen.


Tijdens je speelbeurt kiest de speler 1 van de 5 beschikbare acties om uit te voeren. De spelers mogen 1 of meerdere van hun werkers gebruiken om :
* te bieden voor een locatietegel
* een locatietegel te gebruiken om grondstoffen te genereren
* een locatie te verbeteren
* te passen : in dat geval mogen ze terug in dat tijdperk spelen
* stop met spelen in dat tijdperk door te gaan varen op de rivier Thames


Het spel is ten einde nadat de laatste boot op de rivier Thames aan het varen is op het einde van het 4e tijdperk. De speler die op dat moment de meeste punten heeft is de winnaar. Tot slot kunnen we nog vermelden dat er veel gelijkenissen zijn met het spel Keyflower, dat in 2012 nog prijzen heeft gewonnen.

Een filmpje van BoardgamegeekTV kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door R&D Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Key to the City : London is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts