Magecraft

Behalve een spelletje op Facebook is Magecraft nu ook een gezelschapsspel. De setting van dit spel is Offland, een wereld waarin honderden verschillende rassen samen leven. Maar het is niet eenvoudig om de vrede te bewaren tussen zo veel soorten rassen.


Daarom zal er elke 10 jaar elk ras zijn beste mage naar de ruïnes sturen om deel te nemen aan Magecraft. Wel, een beetje zoals The Hunger Games dus. Enkel de winnaar van deze competitie krijgt de magische edelsteen als prijs, en het ras van de winnaar zal over het land domineren voor de komende 10 jaar. Vandaag zal de competitie terug van start gaan. Aan jou om je ras te verdedigen.


Je zult er misschien nog niet vaak van gehoord hebben, maar Magecraft is een 'bag-building game'.
De spelers zullen tijdens het spel spreuken leren, mana poolen bouwen, en mana edelstenen verzamelen. De speler die als eerst 20 mana edelstenen weet te verzamelen in zijn score gebied is de winnaar. Heb je een 2de versie van dit spel, kan je het met 3 of 4 spelers spelen.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :Dit spel werd geschonken door Magecraft en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts