Master Ray

Kennen jullie ABBA ? Dat staat voor Atomic Biochemistry Brave Academy. In één van de meest geheime labo's van deze academie roept er plots een stem : 'Eureka!'. Na jaren van onderzoek heeft professor Röntgen een nieuw voorwerp waar niemand nog de naam van kent uitgevonden. Dit voorwerp kan de atomische compositie van voorwerpen veranderen, en wel op die manier dat de voorwerpen onbeperkt kunnen krimpen en groeien.


Maar de onderwereld van de wetenschap staat twijfelachtig tegenover deze uitvinding van hun collega. Maar er zijn ook collega's zoals professor Stern die van plan is om deze uitvinding te stelen. In de volgende dagen zal de academie beslissen welke afdeling subsidies zullen ontvangen om hun onderzoek verder te zetten, dus de veiligheid komt even op de tweede plaats. Beide professors zullen hun wetenschappers en studenten op een verstandige manier moeten gebruiken om de meest verbluffende test resultaten te verkrijgen. En ondertussen probeer je de concurrent te saboteren.


Om de beste proef resultaten te verkrijgen zal je de straal moeten gebruiken om de waarde en de grootte van je dobbelsteen te manipuleren, terwijl je de tegenstander saboteert door zijn dobbelsteen ook te wijzigen. Hoe hoger de zichtbare waarde op de dobbelsteen, en des te kleiner de dobbelsteen is, des te meer punten je zult scoren. Tijdens je speelbeurt kan je 1 of meerdere acties uitvoeren zonder acties te herhalen. De beschikbare acties kan je op het controle bord vinden, en je zal je wetenschappers en studenten gebruiken om ze te activeren.


De speelbeurt bestaat uit 3 opeenvolgende stappen : Kies de actie die je wil uitvoeren deze beurt. Kies eerst een student vanop hand en plaatst deze in het controle paneel. Daarna gebruik je de beschikbare wetenschapper om één of meer acties te kiezen. Die acties moeten dan wel verschillend zijn van de actie van de student. Voer daarna de acties uit in eender welke volgorde. Jou studenten gaan naar een aflegstapel, de wetenschapper komt terug bij de speler. Heb je de straal nog niet afgeschoten, neem je de extra wetenschapper. Hij zal jou de volgende beurt helpen. Heb je al wel geschoten, plaats je deze terug.


Tot slot kan je ook nog een nieuwe student inhuren. Zodra je alle acties uitgevoerd hebt, trek je een nieuwe student van de trekstapel, totdat deze stapel leeg is. Daarna blijf je kaarten van op hand spelen zoals normaal, maar eenmaal ze allemaal gespeeld zijn, worden deze kaarten opnieuw geschud om een nieuwe stapel te vormen.

Een filmpje Engelstalig van BoardGameGeekTV kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door ABBA Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts