Overseers

Al sinds het begin van de tijd zijn 2 tegengestelde krachten de pilaren van het universum, en bestaan ze naast mekaar in balans. Een Godin heeft een groepje Overseers gestuurd om onze wereld te beschermen. Deze Overseers hebben de kracht om menselijke eigenschappen naar hun wil te buigen, en ze zullen mekaar altijd bevechten om de perfecte symmetrie te vinden tussen de deugden en ondeugden van de mensheid.

In dit spel zal je moeten kiezen om de beste balans te vinden of om deze te vernietigen in je eigen belang. Het is een drafting spel waarbij een stevig portie bluffen zeker van toepassing is. Elke speler speelt als Overseer met als doel om de menselijke eigenschappen naar jou hand te zetten en om zo de meest dominante combinatie van deugden en ondeugden te maken.


Het spel bestaat uit 3 fases :
* Trekken van kaarten : elke speler krijgt 6 willekeurige kaarten van de trekstapel, selecteert er 1 van en geeft de rest door aan de speler links van hem of haar. Het doel is om een combinatie te bouwen die de meeste overwinningspunten opleveren. Enkele kaarten geven punten op zich, terwijl andere kaarten eenzelfde soort van kaarten nodig hebben om nog meer punten te scoren.
* Beoordeling : alle spelers plaatsen 5 karakterkaarten voor hen in 2 rijen - 2 gedekt en 3 open. Daarna discussiëren de Overseers welke speler mogelijks de sterkste combinatie kan hebben. Deze persoon wordt aangeduid via een stemming. De gekozen speler moet hier dan wel of niet mee akkoord gaan. Ga je akkoord, moet je 2 kaarten van je combinatie afgeven. Ga je niet akkoord, laten alle spelers hun kaarten zien om te zien wie de meeste punten heeft. Heeft die gekozen speler nu daadwerkelijk de sterkste combinatie, verliest deze de 2 kaarten die de meeste punten opleverden. Als dat niet het geval was, mag je een extra kaart van de aflegstapel trekken.


* Scoren : elke speler laat al zijn kaarten voor hem zien, en berekent de score. Het spel kan andere fases hebben, afhankelijk van het type van Overseers die gespeeld worden, aangezien elk karakter speciale eigenschappen hebben die het resultaat kunnen beïnvloeden. Zo kan je bij iemand zijn kaarten gaan piepen, of een kaart stelen, of een kaart omvormen naar een andere kaart.

In dit filmpje kan je de volledig regels bekijken op 2 minuutjes :


Dit spel werd geschonken door Thundergryph Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts