Potions brew

Met deze praktische handleiding voor de moderne heks, gaat het brouwen van drankjes en daarmee
het opladen van de persoonlijke Heksenamulet als bij toverslag. Door samenwerking met de plaatselijke Heksenkring kunnen de beschreven recepten gemakkelijk worden gebrouwen. Mits natuurlijk de vereiste regels bij het verzamelen van de magische ingrediënten en de juiste mengverhouding in acht worden genomen.Elke heks ontvangt een overzichtskaart. De recept-/ingrediëntenkaarten worden geschud, receptzijde naar boven. Elke heks krijgt 4 kaarten en houdt de ingrediëntenzijde naar zich toe. Daarna worden 6 kaarten van de trekstapel opengedraaid en in een rij gelegd met de receptzijde naar boven. Dit zijn de drankjes die moeten worden gebrouwen om de Heksenamulet op magische wijze op te laden. Neem nog één kaart van de trekstapel en leg deze, met de ingrediëntenzijde naar boven, als aflegstapel naast de trekstapel.
Basisregels voor het verzamelen van ingrediënten: Ze neemt 2 kaarten van de trekstapel en bekijkt de ingrediënten. Daarna wordt één van die kaarten afgelegd en de andere op hand genomen. Nu mag de actieve heks een van haar ingrediëntenkaarten voor zich neerleggen om daarmee aan één van de recepten te beginnen. Of ze kan passen. Aan het einde van haar beurt mag een heks nooit meer dan 8 kaarten op hand hebben. Het teveel aan kaarten wordt afgelegd. De beurt gaat met de klok mee naar de volgende heks.
Wijzigingen voor het verzamelen van ingrediënten (na de eerste ronde): De ingrediënten voor elk recept worden versprongen neergelegd zodat alleen de laatst gelegde kaart in een recept volledig zichtbaar is. De bovenste kaarten van de stapels wijzigen door hun magische krachten de basisregels voor het verzamelen. Het is verplicht om de nieuwe regel(s) voor het verzamelen van ingrediënten op te volgen.Als een heks de exacte ingrediënten voor een recept heeft verzameld kan ze het drankje brouwen. Daarvoor legt ze de ingrediënten voor het recept op de aflegstapel. Vervolgens neemt ze de receptkaart voor het drankje uit de rij en legt de kaart voor zich op tafel. Haar amulet wordt meteen met het aantal punten op de receptkaart opgeladen. De rij met recepten wordt aangevuld met de bovenste kaart van de trekstapel. De heks die het eerst haar amulet met minimaal 45 punten heeft opgeladen wint het spel en mag als eerste op haar bezem naar Blocksberg vliegen.

Dit spel werd geschonken door WRS Spiele Museum en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts