Power Grid: The Card Game

Persoonlijk vind ik Power Grid het allerleukste spel dat 2F spiele ooit uitgebracht heeft. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar de kaartvariant hierop.


Bij Power Grid : het kaartspel zijn de spelers allen CEO van een machtig energiebedrijf. Tijdens het spel zullen de spelers bieden voor energiecentrales op veilingen en zullen ze deze voorzien van grondstoffen, net zoals bij het bordspel. Het inkomen van de spelers is afhankelijk van het aantal elektriciteit dat geproduceerd kan worden in elke ronde. Op het einde van het spel wint de speler die de meeste elektriciteit kan produceren.


Deze kaartvariant biedt al de spanningen (die mag je letterlijk of figuurlijk lezen) en de tactieken die al heel goed gekend zijn van hun grotere broertjes : Hoogspanning en Hoogspanning deluxe. Maar deze keer komt er geen spelbord of map aan te pas. En toch zal de spelervaring te vergelijken zijn aangezien dit kaartspel toch al snel een uurtje in beslag kan nemen. Mensen die dit spel met z'n tweetjes willen spelen, zullen met een virtuele derde speler spelen. Terwijl ze de echte tegenstander uitdagen moeten ze toch nog steeds rekening houden met deze virtuele tegenstander.


Inclusief in dit spel zit een kleine variant die speelbaar is met het kaartspel en met alle mappen van Hoogspanning deluxe, en de gewone Hoogspanning. Een Engelstalig filmpje van Sam Healey met de uitvoerige spelregels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door 2F spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Hoogspanning het kaartspel is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten


Reacties

Populaire posts