Terrible Monster

Sweet lemon games bracht al in 2015 deze Terrible Monster uit, een spel van de hand van de Japanse designer Shun. Via kickstarter is dit spel heruitgebracht, en kunnen wij het een keertje proberen.


In het spel zitten maar een beperkt aantal kaarten : 13 actiekaarten en 3 monster kaarten. Dat doet ons een beetje aan Love letter denken, een geweldig spel met evenveel kaarten. Verder zitten er nog een paar tokens in om je energie of leven bij te houden. De andere zijn counter tokens.


Jij bent de leider van een stam, en je speelt tegen een ander stam. In het begin krijgt elke speler 5 kaarten. Die komen van de gemeenschappelijke stapel die gedekt in het midden van de tafel ligt. Daarna neemt elke speler 4 levens tokens en 2 energie tokens uit de algemene voorraad. Het doel van het spel is de levens tokens van de andere speler weg te spelen.

De startspeler speelt eerst 1 kaart en zijn beurt is al over. Mocht hij meer dan 5 kaarten op hand hebben moest hij deze afleggen. De volgende speler komt aan beurt en mag 1 kaart trekken en 2 kaarten spelen. Ook zijn beurt is dan over en mag tot max. 5 kaarten op hand hebben. Zijn er geen kaarten meer om van de trekstapel te nemen, schud dan de aflegstapel om de nieuwe trekstapel te vormen.


Er zijn 2 soorten van kaarten : monsters en acties. De monsters komen voor de speler te liggen en blijven daar liggen tot ze verwijderd worden. Door actiekaarten te spelen kan je de tegenstander schade aanbrengen. De tegenstander kan een kaart deactiveren door er een counter token op te spelen, maar de andere speler mag er dan weer 2 van die tokens opofferen om dat teniet te doen.

Een Engelstalig filmpje kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Sweet Lemon Publishing en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts