A thief's fortune



Ali Baba en zijn veertig rovers: maak plaats ! In het decor van duizend-en-een-nachten zijn er meer kapers op de kust. A Thief’s Fortune draait rond een dief die in het paleis van woestijnstad Nabbarah de schatkamer kraakt op zoek naar goud en juwelen. Tijdens die kraak vindt de dief echter ook een magische zandloper, die hem zijn eigen toekomst laat zien… In het spel kruipen de spelers in de huid van een mogelijke toekomstige versie van die ene dief, en stippelen ze elk apart een mogelijk levenspad voor hem uit.


Elke speler heeft controle over drie tijdsgebieden (verleden, heden, toekomst). In elk van de vijf spelrondes worden locatie-, event- en karakterkaarten getrokken. Hiervan worden de grondstoffen gecasht in de ‘toekomst’ waarna de kaarten verhuizen naar het ‘heden’ en de krachten van de kaart geactiveerd worden om punten te scoren.
Probeer zoveel mogelijk punten te scoren door interacties met locals en door verschillende plaatsen te bezoeken. Komen de toekomstvisies van de zandloper uit ? Dan zetten ze je misschien op weg naar het juiste toekomstpad, ver weg van alle gevaar. Je blijft immers een dief, en iedereen in het paleis zint op wraak…

Dit spel werd geschonken door Artipia en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts