Battlestar Galactica: Starship Battles – Starter Set

Battlestar Galactica: Starship Battles is een miniatuurspel, gemaakt door dezelfde ontwerpers als Wings of Glory en Sails of Glory. Het spel bevat kant-en-klare, geverfde en geassembleerde miniaturen, met een speciale basis om zijn unieke spelmechanismen te ondersteunen.


Battlestar Galactica is gebaseerd op de gelijknamige film- en televisieserie. Hierin namen de bewoners van de Twaalf Koloniën, in een ver sterrenstelsel, het op tegen de robotachtige Cylons. Na een verrassingsaanval van deze Cylons werd hun leefomgeving onbewoonbaar en verzamelden ze op de Battlestar Galactica, het laatste militaire schip, en besluiten te terug te keren naar de aarde. Al denken de Cylons daar anders over…


Spelers nemen de controle over van ruimteschepen van kolonisten en Cylons en proberen in verschillende missies hun slag thuis te halen. En de detailleerde miniatuur ruimteschepen maken de spelbeleving een stuk echter. Elke ruimteschip bevat een eigen set bewegingskaarten, waarmee je door de ruimte kan laveren, onder commando van het controlepaneel. Met de quick-start spelregels kan je eerst je vlieg- en vechtvaardigheden oefenen, om deze vervolgens uit te testen en in te zetten in verschillende spelscenario’s. Laat de ruimtegevechten beginnen !


Dit spel werd geschonken door Ares games en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts