Echidna Shuffle

Het spel bestaat uit 12 egeltjes, die voor een heuse taxi gaan spelen. Zij proberen namelijk de insecten uit het bos mee te nemen, door ze op hun rug mee te torsen en weer veilig naar huis te brengen.

Maar het alleen maar vervoeren van insecten, dat zou natuurlijk te simpel zijn. Je dient er wel voor te zorgen dat je alleen insecten van je eigen kleur op laat stappen. Alleen zij verdienen een plekje op jouw taxi-egel. Dit doe je door eerst met de dobbelsteen te werpen en het aantal stapjes te zetten gelijk met het aantal gegooide ogen. Je dient echter wel alle stapjes gelijk aan het aantal gegooide ogen te zetten. Het leuke hieraan is dat je hierbij ook de egel van je tegenstanders mag verzetten. (We gooien er gewoon een sausje ‘mens-erger-je-niet’ overheen). Je mag echter niet op dezelfde plaats uitkomen, waar al een andere egel gesetteld is. Deze moet je dan eerst verplaatsen.

In je volgende beurt pik je een insect van jouw kleur op van de aangegeven opstapplaats. Let op, een egel kan maar één insect tegelijk dragen. Vervolgens zorg je er in de beurt erna voor dat het insectje weer af kan stappen bij een boomstronk van de juiste kleur. Wie als eerste drie insecten thuis weet te brengen wint Echidna Shuffle.

Het bord voorziet in een zomer- en een wintervariant. Want ook door de sneeuw moeten de egeltjes hun zware taak voortzetten.

Enchidna Shuffle wordt aangeprezen als een simpel, snel spel geschikt voor de hele familie. De kleurrijke doos ziet er al zeer geschikt uit voor onze jongste spelers. Er is veel aandacht besteed aan het fraaie artwork. De goed uitziende insert maakt dat de egeltjes niet spontaan uit de doos ontsnappen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten

Echidna Shuffle is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke


Dit spel is geschonken door Wattsalpoag Games

Reacties

Populaire posts