Fireworks

Laat het spetteren en knallen. Dat is wat er van je verwacht wordt in Fireworks. De spelers trachten een zo fraai mogelijk schouwspel te maken van de meest prachtige vuurpijlen.

Iedere speler beschikt over een eigen stad waarin hij zijn vuurwerkshow opbouwt. In een beurt lanceer je de dobbelsteen met de kattenpoten erop. (Nu weet je ook direct wat de kat voorop de doos doet..) Het aantal kattenogen dat te zien is na de lancering geeft het aantal vuurwerktegels aan die je mag pakken. Let erop dat je alleen de opengedraaide tegels mag pakken om te bouwen. Complementeer op deze manier je eigen stad met vuurpijlen en vuurpotten.

Voorts zitten er nog diverse actiekaarten in het spel, die een interessante draai aan het spel geven. Zo kan het voorkomen dat je verplicht bent om de hulp van enkele medespelers in te schakelen. Als dank mogen zij vervolgens ook een vuurwerktegel pakken en plaatsen. Niet alleen de actiekaarten spelen een rol, ook de functie van bepaalde tegels dient gerespecteerd en uitgevoerd te worden.

Het spel eindigt wanneer een van de spelers zijn bord compleet heeft gemaakt met spetterend vuurwerk.

Het spel voorziet ook nog in een geavanceerde versie en een snelle versie, waarbij je zo rap als je kunt de tegels dient weg te rapen voordat je tegenstander dit doet. Zo wordt het vast en zeker meer een party spel. In ieder geval: vuurwerk verzekerd!

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten

Fireworks is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke


Dit spel is geschonken door Renegade Game Studios

Reacties

Populaire posts