Forum Trajanum [NL]

Het Forum Trajanum is naar verluidt het mooiste forum ooit door een Romeinse keizer gebouwd. In dit spel zal je enerzijds je Colonia (nederzetting) uitbouwen en anderzijds invloed verwerven in Rome door afgevaardigden naar het forum te sturen.

Je Colonia begint als een rooster met gedekte tegels. Die zal je per twee vrijspelen zodat er ruimte komt om te bouwen. De tegels zelf leveren verschillende soorten werkers op (voor het bouwen), burgers (voor bonussen) en geld (om burgers te betalen). Gekleurde gebouwen laten je toe om afgevaardigden naar het forum te sturen, waar je ze in een mozaïek kan plaatsen. Zo zijn er 3 fasen van 4 beurten, en na elke fase is er een puntentelling. Je kan op verschillende manieren scoren: in je Colonia via je burgers en gebouwen, op het forum door de plaatsing van je afgevaardigden en tenslotte door het vervullen van bepaalde doelstellingen (bv. bouwpatronen of bezittingen).

Forum Trajanum is dus in hoofdzaak een tegelplaatsingsspel, maar dan wel een waar je best goed nadenkt bij elke zet. Er is wat geluk gemoeid bij het trekken van de juiste tegel op het juiste moment, maar de verschillende mogelijkheden bieden altijd wel een optie. Waarschijnlijk zal je meerdere spellen nodig hebben om de tactische finesses uit te zoeken, maar die tijd is dan ongetwijfeld aangenaam besteed.


Forum Trajanum werd geschonken door Huch! en Stronghold Games en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4 
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts