Gretchinz!

De passie van deze groene jongen voor snelheid en geweld is bekend in de hele melkweg. Het is niet ongebruikelijk om te zien dat grote groepen Orks uit verschillende clans maar al te graag hun beste 'Gretchinz' in krankzinnige races laten deelnemen, waarbij ze buggy's besturen die in mekaar gezet zijn met de eerste de beste materialen die ze konden vinden.


Het is niet nodig om erop te wijzen dat vuurkracht en snelheid veel belangrijker zijn dan de veiligheid van de racers als het gaat om het ontwerpen van dergelijke constructies. Nu kan jij deze hectische races naspelen, door deze gekke snelheidsfreaks tegen mekaar te laten racen. Speel je kaarten sluw en probeer je aanvallen en bewegingen verstandig te beheren, voordat je rivalen de kans krijgen om vooruit te komen.
Gretchinz! is een best gek racespel voor 2 tot 4 spelers dat je ook met 8 kunt spelen als je een tweede exemplaar van het spel hebt. Spelers zullen hun dobbelstenen tegelijkertijd dobbelen. Dobbelstenen geven het soort acties aan dat de spelers kunnen uitvoeren: verplaatsen, aanvallen, nieuwe kaarten trekken, enz. De eerste speler die tevreden is met zijn dobbelstenen, roept "Waaagh!" En iedereen moet zal genoegen moeten nemen met de resultaten die ze op dat moment op de tafel hebben liggen.

Wat aanvallen betreft, zullen spelers niet zeker weten of de kaarten die ze op hand hebben goed genoeg zijn voor hun beoogde actie. Spelers houden de kaarten in hun hand zodanig vast dat ze de voorkant niet kunnen zien, terwijl de rest van de spelers daadwerkelijk de vuurkracht van de rest van de spelers kan zien.

Dit spel werd geschonken door Devir en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts