Outback

 

Je begeeft je diep in de Outback van Australië, in de verlaten woestijn, en daar ga je de rangers helpen om de dieren te verzorgen. Het plan is om dieren terug te brengen naar hun leefgebied in het wild. De kangoeroe, de koala, het vogelbekdier, de emoe en de hagedis: ze zitten allemaal in de Jeep, klaar om te gaan! Alle spelers proberen in het spel "Outback" de outback te vullen en er zoveel verschillende populaties  te laten settelen. Plaats de dieren in je Outback zodat ze zoveel mogelijk punten opleveren. Dezelfde dieren zijn meer punten waard als je samen brengt, dan wanneer ze elk apart en ver van elkaar in de Outback vertoeven.  Met dobbelstenen, geluk en tactieken, probeer je je bord te vullen en zoveel mogelijk punten te verzamelen.


Het spel eindigt wanneer een speler geen plaats meer heeft op zijn spelbord.  Dit spel heeft een speciaal scoringsmechanisme : het scorespoor is verdeeld in een linkerdeel en bovenste deel. Je start met de puntentelling aan de linkerkant en zodra je hier de top bereikt met een dierenfiche ga je over naar de bovenste puntentelling. Van het linker scorespoor tellen enkel de laatste/ onderste drie dieren. Van het bovenste scorespoor tellen alle dieren. Het leuke aan dit spel is dat de dieren op je spelbord arriveren via een  jeep die in het midden van de tafel staat.

Dit spel werd geschonken door Huch / R&R games en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers :2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts