Raiatea

Wellicht dat men bij het zien van deze titel eerst enkele keren in gedachten wil oefenen alvorens men deze hardop uitspreekt.

In Raiatea worden de spelers lid van een religieuze, geheime gemeenschap, genaamd Arioi. Gedurende het spel, dienen de spelers enorme standbeelden op te richten om zo de gunst van de God, Oro voor zich te winnen. Afhankelijk van het aantal spelers worden een aantal actieronden en ceremonieronden gespeeld.


Tijdens de actieronde worden acties uitgevoerd en in de ceremonieronden roepen de spelers de hulp van de goden in bij het bouwen van de enorme standbeelden. Als zij deze hulp niet hebben, kan het zomaar zijn dat de bouw van het standbeeld jammerlijk mislukt.

Zaak is dus vooral om zorgvuldig te plannen en te bepalen hoeveel mana er geofferd dient te worden om het doel zo efficiënt mogelijk te bereiken. Na het spelen van de laatste ronde, wint de speler met de meeste punten.
Op het eerste gezicht lijkt Raiatea een gecompliceerd, maar in de basis is het geen moeilijk spel. Door de hoeveelheid verschillende kaarten die in het spel aanwezig zijn, is men wel genoodzaakt om telkens weer naar de handleiding te grijpen om op te zoeken wat de effecten van de verschillende kaarten zijn.

Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 120 minuten

Raiatea is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Quined Games
Raiatea is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Reacties

Populaire posts