Railways of Nippon

We moeten toegeven dat er dit jaar heel wat treinspellen het levenslicht zagen. Zo is Railways of Nippon daar één van. Dit spel is een op zich bestaande versie van Railways of the World. Het is geen nieuwe variant ervan, maar een zelfstandige herwerkte versie.


Railways of Nippon bevat een nieuwe map van Japan, ontwikkeld door de Japanse game ontwikkelaar Hisashi Hayashi. Het spel speelt zich af gedurende de Japanse snelle industriële groei gedurende de Meiji periode. Jij speelt in dit spel de rol van een ondernemende spoorwegbaron uit die tijd.

Jou taak bestaat uit om te plannen, sporen te leggen, jou treinen te verbeteren, goederen te verkopen aan steden die ver afgelegen zijn, en om operatie kaarten te gebruiken, en dat allemaal met één reden: om de rijkste spoorwegbaron van Japan te worden. Ga verstandig om met je budget, want als je teveel obligaties neemt bij de bank, kan dat jou zaak fataal worden later in het spel.


Hou ook de tegenstanders goed in het oog, want enkel de sporen die jij persoonlijk geplaatst hebt kan je gebruiken om goederen te ruilen. En dan zijn er nog de bergen en smalle bergpassen die ervoor zorgen dat er niet genoeg ruimte is voor iedereen om hun sporen te leggen waar ze willen.
En zoals je op de foto's kan zien bestaat het spelmateriaal uit mooie plastic figuurtjes wat het spel zeker ten goede komt.


Dit spel werd ook uitgebracht als een uitbreiding, maar daar heb je wel het basisspel voor nodig. De naam van die uitbreiding is Railways of the World : Nippon Expansion.

Railways of Nippon werd geschonken door Eagle Gryphon Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts