Scorpius FreighterSinds een hondertal jaar is het ‘Scorpiussysteem’ van kracht: ‘Sentients’ van overal verzamelden zich om een nieuw leven te beginnen en in vrede samen te leven. Dat was echter buiten de overheid gerekend, die de controle van zowat alles naar zich toetrok. Er is geen ontsnappen aan, al is er revolutie op til…

In Scorpius Freighter zijn de spelers rebelse kapiteins van ruimtevrachtschepen die goederen en informatie smokkelen om de overheid tegen te werken. Zorg dat je klaar bent voor de strijd: rekruteer betrouwbare bemanning en pas je schepen aan om het transport te optimaliseren: verbeter de cockpit en voorzie verborgen ruimtes zodat het illegale smokkelen van goederen onder de radar van de overheid blijft.


Het spel bevat mooi uitgewerkte ‘crew’ karakterkaarten en miniatuur ruimtevrachtschepen. Naast het gemeenschappelijke spelbord beschikt elke speler over een eigen ‘vrachtschip-spelbord’ waarop het eigen schip kan uitgebouwd worden. Aan de achterzijde hiervan staat de versie voor meer geoefende spelers: ga de uitdaging aan of je ook in deze gevorderden-modus de overheid te slim af kan zijn.

Dit spel werd geschonken door AEG en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts