Walls of York

In het spel “The walls of York” van Cranio creations gaan we op zoek naar de beste architect. Wie slaagt erin om te voldoen aan alle eisen en kan bijkomend zoveel mogelijk rijkdom vergaren?

Bij het begin van elke ronde wordt er gedobbeld met 3 dobbelstenen om de benodigde gebouwen te bepalen. Hierdoor gaat elk spel anders verlopen en dit is meteen een van de sterke troeven van het spel. Elke architect gaat na het bepalen van de gebouwen een strategie voor deze ronde moeten bepalen. Vervolgens moet er steeds aan de slag gegaan worden met dezelfde bouwstenen, dit zorgt ervoor dat er steeds met gelijke wapens gestreden wordt. Door deze regels kan de factor geluk grotendeels worden uitgeschakeld.
Één belangrijk punt hebben we nog niet gezegd, het is ook nog van groot belang dat er zoveel mogelijk vikingen buiten de muren blijven! Deze zorgen immers voor verlies van goud, en laat het nu net het goud zijn dat van belang is, wie na 2 rondes het meeste geld bezit, mag zich uitroepen tot beste architect van York!

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Walls of York is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Cranio Creations

Reacties

Populaire posts