BrikksIn 1989 lanceerde Nintendo met Tetris hun eerste Gameboyspel. Dertig jaar later blijft het simpele maar verslavende spelletje nog steeds populair: na het computerspel en de tv-versie is er nu ook de papieren versie.

Elke speler start met een leeg ‘Tetrisveld’ (mooi vormgegeven als een retro arcade spelconsole), Hierna worden de twee dobbelstenen gegooid, die bepalen welk blokje ‘valt’. De kleur word bepaald door de gekleurde zeszijdige dobbelsteen, terwijl de vierzijdige de oriëntatie vastlegt.
De spelers plaatsen (tekenen) de volgende blokjes in hun rooster en proberen zo de lijnen zo goed mogelijk op te vullen. Blokjes van oriëntatie veranderen, of zelfs soms een blokje naar keuze laten vallen, kan door het inzetten van energiepunten. Die bekom je door de gekleurde cirkels in het veld met een blokje van dezelfde kleur te bedekken.

Een geheel nieuwe uitdaging binnen een gekende setting, die moeilijker is dan het lijkt en spannend blijft tot een van de spelers de bovengrens van het veld bereikt. Game over ! Gedaan met bouwen, tijd om de punten te tellen !

Dit spel werd geschonken door Schmidt spiele en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers: 1 - 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 - 30 minutenReacties

Populaire posts