Clever Fit

Eet jij het liefste fruit of eet je liever snoepjes? Jouw eten zal het verloop van het spel bepalen.

Het spel bestaat uit 3 rondes, genoemd de maaltijden. Voordat je aan je eerste maaltijd mag beginnen, moet je nog je start kaarten bepalen. Elke speler krijgt 9 kaarten, hij kiest hier eentje van en geeft de rest door aan zijn buur. Dit gaat zo verder tot alle kaarten gekozen zijn.

Tijdens elke maaltijd worden 1 voor 1 6 van je 9 kaarten gespeeld. De andere 3 kaarten zijn je reserve stapel. Op een kaart staat een voedselgroep en hoeveel vakjes je verder mag gaan. Nadat alle 6 de kaarten gespeeld zijn, worden de punten van alle voedselgroepen geteld behalve het suikerrijke voedsel en het drinken (deze worden enkel de laatste maaltijd geteld).

De overgebleven 3 kaarten worden vormen samen met 6 nieuwe kaarten de nieuwe stapel kaarten om te kiezen de tweede maaltijd. De derde maaltijd gebruik je je 3 overgebleven kaarten samen met nog 3 extra kaarten die je krijgt van de stapel. Deze laatste ronde mag je niet kiezen, je moet het dus doen met de kaarten uit de vorige ronde en de kaarten die je net gekregen hebt.

De speler die het verst geraakt op het puntenspoor (of de persoon met het meeste punten), wint het spel Let wel op, drink je te weinig of eet je verkeerde voedselgroepen, dan kan je ook minpunten verdienen. Een leuk spel met een educatieve twist voor onze jongere spelers!

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 45 minuten

Dit spel werd geschonken door Logis en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts