Astro Drive

De ruimte is al het onderwerp geweest van menig gezelschapsspel, maar wie is er nu niet te vinden voor een race in de ruimte?

Elke speler krijgt een ruimteschip, een piloot, 2 energie blokjes en 3 bewegingskaarten. Het bord bestaat uit een aantal tegels waarvan er maar 5 per spel meedoen. Zo krijg je elke keer een ander landschap. Als eerste kiest elke speler een bewegingskaart en legt deze voor hem. Als alle spelers gekozen hebben, worden de kaarten omgedraaid en de speler met het hoogste getal mag eerst bewegen. Een ruimteschip kan naar voor bewegen met bewegingspunten en zijdelings bewegen met controlepunten. Alle bewegingspunten op de gekozen kaart moeten gebruikt worden, ookal wil dit zeggen dat je ruimteschip crasht. Als een speler in de laatste 5 rijen van een landschapstegel komt, wordt de volgende tegel bij aan gelegd.

Om het spel nog leuker te maken, zijn er nog een aantal speciale kaarten met acties en kan je je energieblokken inzetten voor 2 extra bewegings- of controlepunten. De speler die het eerst over de finish komt, wint het spel!

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel werd geschonken door Lautapelit.fi en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts