Thieves

In dit abstract twee-speler spel, kruip je in de huid van een dief. Je einddoel is om het goud te stelen uit het drakenhol en dit op een veilige manier naar huis te brengen. Dit doe je door de drie subdoelen één voor één te realiseren. Namelijk als eerste het goud te stelen om vervolgens als tweede het te behouden en als derde zul je met het goud moeten ontsnappen. Dit doe je door een labyrint met gekleurde deuren te doorkruisen. Deze deuren zijn in beginsel gesloten en aan jou de zware taak om middels een goede worp met de dobbelstenen de deuren te doen openen.
Maar let op: De dobbelstenen kunnen zomaar je slim bedachte plannen te niet doen. Hierdoor ben je genoodzaakt om een nog genereuzer plan te bedenken.

Elk spel dat gespeeld wordt zal anders zijn, dat maakt het goed her speelbaar. Je kiest telkens voor een andere strategie of past deze lopende het spel aan.

Thieves is een snel aan te leren spel met een gemiddelde speelduur van een klein half uur. Prima om even tussendoor op tafel te laten komen.

Alleen al voor de gebuikte componenten, verdient Thieves de complimenten. Het ziet er degelijk en goed verzorgd uit. Thieves heeft twee verschillende prijzen gewonnen, waaronder die van best Abstract spel in het Verenigd Koninkrijk.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel werd geschonken door Merlin Games en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts