3 x 8


De opdracht van het kleurrijke getallenkaartspel 3x8 zit al vervat in de titel: de spelers proberen immers zo snel mogelijk drie rijen van acht kaarten te vervolledigen. Al is dat niet zo simpel als het op het eerste zicht lijkt.

Het spel bestaat uit genummerde kaarten (0-109, telkens 10 kaarten van 11 verschillende kleuren). Elke speler krijgt er vier op hand en kan in zijn beurt handkaarten afleggen, kaarten tussen rijen verplaatsen. Of ervoor kiezen om extra kaarten te nemen van de trekstapel of één van de drie opengelegde kaarten uit de gemeenschappelijke voorraad, en deze later in het spel af te leggen.


Iedere speler mag maximum vier rijen opstarten (kleuren mogen door elkaar gebruikt worden) waarbinnen er zo snel mogelijk drie ‘correcte’ voltooid moeten worden. D.w.z. bestaan uit minstens acht kaarten én gestapeld zijn met oplopende getalwaarde. De eerste speler die hierin slaagt wint, al bevat 3x8 uiteraard blokkeringskaarten die een snelle winst proberen te vermijden, en stevig roet in het eten kunnen gooien !

Dit spel werd geschonken door Amigo en kan vanaf augustus gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Reacties

Populaire posts