Burano

Burano, het eiland bekend van kantklossen, bevindt zich in de noordelijke lagunes van Venetië. Opvallend hier zijn de erg fel gekleurde vierkante huisjes langs de waterkanalen, wat Burano tot een sprookjesachtige stad maakt.


Vele verhalen over Burano vertellen over het feit dat vissen de hoofdactiviteit van de mannen was, terwijl hun vrouwen thuis achter bleven. De vrouwen misten hun mannen zo hard, dat ze naald en draad boven haalde en kant begonnen te klossen, alsof ze de visnetten van hun mannen aan het herstellen waren. In de Middeleeuwen stond Burano kant zeer hoog aangeschreven, en werd deze kant op grote schaal gevraagd door de koninklijke families in heel Europa.


Bij Burano vertegenwoordigen de spelers een familieleider op dit kleine eiland. Spelers kunnen mannen sturen om te vissen als de belangrijkste bron van inkomsten, of vrouwen naar het kantklossen om deze in het buitenland te verkopen. Een goed leven leiden en Burano wereldberoemd maken, je moet erachter proberen te komen hoe je familieleden kunt organiseren voor deze job.


Burano wordt gespeeld over vier seizoenen, in totaal 14 ronden. Door middel van een ingenieus kubus gedreven mechanisme, betalen spelers beurtelings munten om hun kubuspiramide in elke ronde te laten werken. De werking van de kleur gecodeerde kubussen zou bepaalde acties teweegbrengen, zoals vissen, kant maken en daken leggen, die de spelers overwinningspunten zullen opleveren. Aan het einde van het spel wint degene die de meeste punten heeft verdiend.


Dit spel werd geschonken door Quick simple fun games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten
 

Reacties

Populaire posts