Qubolo

Deze variant van Tetris is gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar maar uit ondervinding weet ik dat net zo goed het een fijn spel is voor volwassenen.

Het spel op zich is heel simpel. Beide spelers hebben een grondvlak (keuze uit 4 verschillende) en een scherm waarachter ze bouwen. Alle bouwblokken worden in het midden gelegd. Naast de blokken komt een kaart met ‘now’ en ‘next’.

Beide spelers kiezen voor mekaar welke blok de andere speler zal gebruiken om te bouwen. Om het iets gemakkelijker te maken welke blok je zal moeten gebruiken, is er een ‘now/next’ kaartje waarop de spelers de blokken voor mekaar leggen.

De eerste die een volledig vlakke toren heeft, is gewonnen. Je mag natuurlijk geen gaten of uitstekende blokken in je toren hebben. Als geen van beide spelers een vlakke toren heeft, dan wordt er gespeeld tot alle blokken op zijn. Dan wordt er geteld wie nog het minst aantal blokjes nodig heeft om een perfecte toren te bouwen.

Dit spel is trouwens ook gemakkelijk alleen te spelen. Je gooit met de dobbelsteen om te bepalen welke blok je moet nemen. Als je meerdere sets van dit spel hebt, kan je ook met 3 of 4 spelers het spel spelen. Laat het bouwen beginnen!

Aantal spelers: 1-2
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 10 minuten

Dit spel is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke

dit spel is geschonken door Stragoo

Reacties

Populaire posts