Symphony No.9


In Symphony no. 9 zijn spelers de rijke edelen in de 18de eeuw. Je ben de beschermheer of beschermvrouwe van diverse componisten. In ruil daarvoor wordt je eigenaar van hun werken. En dat zijn niet zo maar even derderangs musici. Nee, het gaat hier om de grootste componisten die onze aardbol voorgebracht heeft. Van Mozart tot Beethoven!!

In het spel nemen de spelers om beurten donatieblokjes van zes musici. Deze blokjes zijn afkomstig van het loopbaantraject. Zo ontstaan er ruimtes waardoor de reputatie van de musici zal veranderen. Elke ruimte op het traject vertegenwoordigt ook hun resterende leven. Als alle blokjes verwijderd zijn van het spoor, zal de componist sterven.
Met de genomen donatieblokjes kunnen de spelers compositietegels kopen. (Jij zou toch ook graag de rechten hebben van pakweg vijfde symfonie van Beethoven, nietwaar?). Elke componist heeft een andere scoringsmethode voor zijn werk. Je hebt de mogelijkheid om hun populariteit te manipuleren.


In de laatste fase van een ronde zullen de spelers blindelings geld doneren aan het Royal-Concert. Aan de hand van de gedoneerde gelde zal beslist worden welke componisten er uitgenodigd worden om te mogen optreden. Dit prestigieuze optreden levert geld op voor de eigenaren van de werken. Dit is heel waardevol, omdat het de belangrijkste inkomstenbron is.

Wordt jij de meest welvarende beschermheer of beschermvrouwe? Laat je jouw beste componist sterven op zijn hoogtepunt? Of moet je verplicht verkopen om je geld te kunnen investeren in het grootste talent? Hoe dan ook, geniet van het kunnen pronken met je rijkdommen in een spelletje Symphony no. 9!


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 15 jaar
Speelduur: 60 minuten

Dit spel is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Moaideas Game Design

Reacties

Populaire posts