The Boldest


De koning van de Ijzeren Vallei heeft je hulp ingeroepen. In het bos zijn namelijk monsters ontwaakt die al lange tijd vergeten zijn. Jij gaat op pad om alles te onderzoeken. Helaas is er niemand die weet welke gevaren je allemaal dient te trotseren.Onderweg ga je op zoek naar hulpmiddelen en zeldzame artefacten. Deze zul je hard nodig hebben om de monsters te kunnen verslaan.


Iedere dag stuur je diverse expedities op pad om het bos te gaan verkennen, hulpmiddelen en artefacten te verzamelen en monsters te verslaan. Maar is de groep die jij op expeditie wilt sturen wel sterk genoeg? Want alleen de sterkste groepen mogen op expeditie gaan.

Het spel speelt zich af gedurende verschillende dagen. Hoeveel dagen dat zijn, is afhankelijk van het aantal spelers. Als je gedurende de eerste fase alles in gereedheid heb gebracht, is het tijd om zorgvuldig te plannen welke groepen je op expeditie wilt sturen. Uiteraard gebeurd dat in het diepste geheim. Als alle spelers hun groepen hebben samengesteld, is het tijd om deze openbaar te maken, en te kijken welke groep het sterkste is. Als dat allemaal is gebeurd, trekken de sterkste groepen er op uit. Afhankelijk van de kwaliteiten van de groep, kunnen ze verschillende taken verrichten. De krijgers proberen de monsters te verslaan. De techneuten verzamelen artefacten. De jagers verzamelen alles wat ze maar kunnen raken terwijl de koks trachten om nieuwe, sterkere helpers te rekruteren om zo jouw groep te kunnen versterken.


Als de dagen zijn verstreken, wordt er gekeken welke speler de meeste punten heeft verzameld. Zoals wel vaker het geval is, wint ook hier de speler met de meeste punten.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 60 minuten

The Boldest is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke


Dit spel is geschonken door Pegasus Spiele / Edition Spielwiese

Reacties

Populaire posts