Voltage


Binnen de muren van een afbrokkelende elektriciteitscentrale blijven oude turbines hun hoogspanningsstroom spinnen. Het is jouw taak als ingenieur ervoor te zorgen dat de stroom op de juiste plek terecht komt. Dat is echter geen gemakkelijke opgave. Je hebt namelijk tegenstand van een concurrerende ingenieur die er alles aan doet om de stroom precies de andere kant op te geleiden. Je hebt daarom een dosis vaardigheid en wat geluk nodig om de juiste circuits samen te stellen.  Speel je kaarten op de juiste manier uit en je laat je tegenstander mooi in het donker achter.
Voltage is een eenvoudige kaartspel speciaal voor twee personen. De spelers spelen om de beurt een kaart uit. Zij leggen deze aan hun eigen zijde of leggen de kaart aan bij de tegenspeler. Wanneer er vijf kaarten aan een kleur uitgespeeld zijn, scoort deze. Afhankelijk van de plus of min pool scoor je punten. Wanneer het om een plus pool gaat, wint de speler een punt met de hoogte kaartwaarde. Bij de min pool degene met de laagste kaartwaarde.
Met de actiekaarten kun je nog wat extra manipulatie toepassen. Wie erin slaagt om als eerste vier punten te scoren, wint een potje Voltage!.


Aantal spelers: 2
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Mattel

Reacties

Populaire posts