Konijnenhokken

Konijnenhokken werd al tijdens de beurs van Essen in 2008 uitgebracht.  In 2009 werd dit spel genomineerd voor het kinder-experten-spel voor 8 tot 13 jarigen. Meer dan reden genoeg om er vandaag nog eens een opgefriste versie van uit te brengen.


De spelers dobbelen met 7 speciale dobbelstenen, waarop konijnen afgebeeld zijn (die punten opleveren), hokken (die vermenigvuldigers opleveren), en wortelen. De spelers mogen de dobbelstenen houden om te scoren en verder dobbelen met de rest totdat ze beslissen om te stoppen en de punten te nemen. Dobbel je toch verder, en heb je geen konijnen, is je beurt voorbij.


Als een speler alle 7 de dobbelstenen kan gebruiken om te scoren, mag hij zelfs de konijnen opnieuw dobbelen om zo nog meer punten te scoren. De volgende speler heeft de keuze om met 7 dobbelstenen opnieuw te starten of verder te gaan waar de laatste speler gestopt is. Je hebt dan wel een grotere kans dat je jezelf eraan speelt, maar er is ook een grotere kans om meer punten te scoren. Het spel is ten einde als een bepaalde speler een bepaald aantal punten heeft bereikt, en dat is dan ook de winnaar.


Dit spel werd geschonken door 999 Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Konijnenhokken is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2 - 7
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts