Miyabi

Het is al eventjes geleden dat we jullie een nieuw Haba spel mochten voorstellen, maar daar komt nu verandering in. Miyabi is hun nieuwste familiespel, waarin de spelers een Japanse tuin gaan samenstellen, op zoek naar de beste tuinbouwmeester. Dit spel is van de hand van niemand minder dan van Michael Kiesling.


Elke speler heeft zijn eigen tuin in een raster van 6 op 6 voor zich liggen, en bij de start van elke ronde draaien de spelers een aantal tegels open, gelijk aan 6 keer het aantal spelers.
Tijdens een speelbeurt trek je een tegel en voeg je deze toe aan je raster, of ga je passen. Als je een tegel plaatst, moet die tegel in je raster komen in de rij waar het figuur van die tegel staat afgebeeld. Na het plaatsen van die tegel, leg je een lantaarn in de kolom waar dat voorwerp staat. De rest van de ronde kan je hier geen tegel meer leggen. Dus zo kan je maximaal 6 tegels in een ronde leggen.



Door het plaatsen van een tegel scoor je punten, en hoe groter de tegel, hoe meer voorwerpen erop staan, des te meer punten je scoort. Maar later in het spel zal het moeilijker worden om die tegels te plaatsen, mede door de bouwrestricties. De tegels zijn meer punten waard als je ze hoger kunt leggen. Het kan dan ook wel eens gebeuren dat je bestolen wordt door een medespeler omdat die ene tegel net iets beter is dan een andere. Zodra een speler een 5e verdiep bereikt, krijgt die speler een aantal bonuspunten.


De speelronde is over als alle spelers passen of als alle spelers 6 tegels hebben liggen. De meeste punten score je tijdens het spelen, maar op het einde van het spel kan je bonuspunten scoren. Dit spel bevat 3 puntentelling variaties en 2 uitbreidingen.

Dit spel werd geschonken door Haba / Belong en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts