Deep Blue

Een allereerste spel van dit nieuwe seizoen is van niemand minder dan van Days of Wonder. Het is altijd uitkijken als zij een nieuw spel uitbrengen, want naast een leuk spelverloop, zien deze spellen er ook nog eens super mooi uit, en dat is deze keer niet anders.


Bij Deep Blue zoeken we de dieptes van de zee op, meer bepaald gaan de spelers duiken naar scheepswrakken. De duikpakken en de zuurstofflessen liggen klaar aan boord van het schip, dat ten alle tijden het anker kan lichten. In de haven heerst er een drukte van je welste. De kapiteins van de schepen proberen namelijk de beste bemanning aan boord te halen, die bestaat uit duikers en historici. En dat kan maar één ding betekenen : andere kapiteins hebben dezelfde kaart, en de grootste schattenjacht ooit kan beginnen.


Deep Blue is een eenvoudig en snel aan te leren familiespel, waar je je geluk op proef gaat stellen. De spelers gaan duiken met de bedoeling schatten naar boven te halen. Als echter de bootjes van 2 spelers dicht genoeg bij elkaar liggen, kan de ene speler profiteren van de andere speler zijn duik. 

Maar zoals reeds beschreven werd, is het van uiterst belang om een goede crew samen te stellen, die duikers, zeilers en archeologen bevat. Pas daarna wordt er in razend tempo koers gezet naar de duiklocaties om zo de beste plaatsen te bemachtigen. Met een beetje geluk ontdek je tijdens je boottocht wel nieuwe scheepswrakken. Om als winnaar boven water te komen zal je toch wel heel wat risico's moeten nemen.



Dit is een spel voor 2 tot 5 spelers, idealiter speel je dit best met 4 of 5 spelers.

Dit spel werd geschonken door Asmodee BE / Days of Wonder en is vanaf november het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.
Deep Blue is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



 Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts