Little Town

Little Town is een spel van Iello dat al in 2017 het levenslicht zag. Jij zult een team van architecten leiden,  werknemers naar de stad sturen, grondstoffen en geld verzamelen met als doel een kleine stad te ontwikkelen.


Het spel zal 4 rondes in beslag nemen, en daarin ga je allerlei soorten grondstoffen verzamelen zoals hout, stenen, vis en graan van de omliggende gebieden. Dat doe je door 3 werkers elke ronde op het spelbord te plaatsen. Als u een werker plaatst, verkrijg je de grondstoffen die beschikbaar zijn in alle 8 omliggende vakjes. Je kan gebouwen rechtzetten door gebruik te maken van deze grondstoffen, waarna jezelf, of een andere speler, het effect van een gebouw kan gebruiken als je er een werker naast zet.


Ga je echter met je werker naast een gebouw staan dat de eigendom is van een andere speler, zal je die speler een muntje moeten betalen vooraleer je de grondstoffen kunt verzamelen. De spelers verzamelen overwinningspunten door gebruik te maken van de speciale eigenschappen van de gebouwen, of door gebouwen op te richten, of door doelstellingen te bereiken die iedereen in het begin van het spel krijgt. De persoon die de meeste punten heeft na 4 rondjes is de winnaar.
Little Town is best een leuk spel. Het is gemakkelijk om te spelen, maar het biedt wel enige uitdaging bij het nemen van bepaalde beslissingen. Waar je gaat bouwen en waar je de werknemers gaat plaatsen zijn dingen die interessanter worden naarmate het spel vordert. Op ongeveer een half uurtje ben je klaar, dus het is een ideaal spel als tussendoortje. Het dubbelzijdige speelbord en de verscheidenheid aan gebouwen en doelen zorgen voor een mooie variatie.

Dit spel werd geschonken door Iello / Asmodee NL en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
Little Town is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.
Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten
Reacties

Populaire posts